Kun jij als constructeur aan de slag?

Is het je droom om als constructeur aan de slag te kunnen, maar je weet niet zo goed waar je dan zou moeten beginnen? Voor de functie van constructeur worden bepaalde dingen gevraagd. Niet iedereen kan namelijk zomaar de functie van constructeur gaan bekleden. Maar wat is een constructeur dan precies? En wat heb je dan nodig om constructeur te kunnen worden en waar houdt een constructeur zich dan allemaal mee bezig?

Wat is een constructeur?

Een constructeur is iemand die constructies ontwerpt. Deze functie komt voor in de werktuigbouwkunde en in de bouw. Een constructeur tekent de constructie waardoor de constructie vorm gaat krijgen.

 

Wat doet een constructeur allemaal?

Bij het tekenen worden allemaal verschillende berekeningen gebruikt. Met deze berekeningen wordt er berekend hoeveel materialen er dan nodig zijn voor het bouwen van de constructie. Daarnaast maakt de constructeur ook berekeningen die betrekking hebben op de sterkte van de profielen en de verbindingen van de constructie.

 

Daarnaast zorgt een constructeur ervoor dat de constructie die ontworpen is aan alle veiligheidseisen voldoet. Ook alle mechanische eisen moeten voldoen aan bepaalde voorwaarden. Constructeur zijn brengt dan ook best grote verantwoordelijkheden met zich mee.

 

Waaraan moet een constructeur voldoen?

Om als constructeur aan de slag te kunnen gaan moet je in het bezit zijn van een afgeronde HBO opleiding of een universitaire studie hebben afgerond. Je moet een goed technisch inzicht hebben voor het lezen van de technische tekeningen waar je mee te maken krijgt.

Daarnaast moet je ook veel weten over de verschillende materialen die gebruikt zouden kunnen worden. Daarnaast mag een wiskundig inzicht niet ontbreken. Als constructeur heb je namelijk veel te maken met het maken van berekeningen.

Als laatst is het belangrijk dat je goed met de computer overweg kan gaan. Tegenwoordig is het namelijk zo dat bijna alles digitaal gedaan wordt. Ook de tekenprogramma’s waar je als constructeur mee te maken krijgt zijn allemaal digitaal.

 

Hoe komt een constructeur aan zijn constructie?

Voordat een constructeur kan gaan werken aan zijn constructie is het belangrijk dat de constructeur eerst beschikt over de juiste gegevens. Zonder deze gegevens is het niet mogelijk dat de constructeur zijn werk op een goede manier kan doen.

De informatie die belangrijk is voor het doen van zijn werk is bijvoorbeeld dat de wensen van de klant toegelicht moeten worden. Adresgegevens en alle informatie over de verdiepingen moeten bekend worden.

Ook heeft een constructeur inzage nodig in de bouwkundige tekeningen van het pand. Dit geeft een goed beeld van de huidige situatie en de situatie die gewenst is. Het is voor de constructeur dan makkelijker om de aanpassingen te kunnen tekenen en berekenen.

Ook de keuze van de materialen voor de wanden en de vloeren moeten besproken worden met de klant. Hier kan de constructeur dan rekening mee houden met het doen van de berekeningen. Ook de gewenste dikte van de vloeren en wanden hebben invloed op de berekeningen die de constructeur moet maken voor het veilig tekenen en bouwen van de constructie.

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Sebastienrosseler
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart