15 eenvoudige tips voor het organiseren van de woonkamer die werken

Organisatie van de familiekamer

Welkom bij Herfst Organisatie Week op een goed ding door Jillee! De hele week delen we een kamer-voor-kamer overzicht van enkele van onze favoriete organisatietips en -trucs om je huis soepel te laten werken. Gisteren hebben we een van de meest uitdagende kamers in huis aangepakt….de keuken (klik hier om het bericht te lezen.) Vandaag concentreren we ons op een van de kamers waar we de meeste tijd doorbrengen…de familiekamer. Hoewel we ons concentreren op de organisatie, vindt u ook enkele ideeën voor schoonmaken, decoreren en algemene verbeteringen aan uw huis. We hopen dat je er de hele week bij bent en, belangrijker nog, dat je ook mee gaat praten en JOUW ideeën deelt! Iedereen die deze week een reactie achterlaat, maakt automatisch kans op een speciale prijs die aan het einde van dit bericht bekend wordt gemaakt! 🙂 Dus laten we dit organiserende feest maar beginnen!

Kaitlyn schrijft…………

De familiekamer is absoluut de plek waar mijn man en ik de meeste tijd doorbrengen. Dat betekent dat het vaak rommelig en rommelig wordt, vooral in de herfst en winter wanneer we niet zoveel tijd buiten kunnen doorbrengen. We eten meestal op de bank en kijken dan een paar uur tv voordat we naar bed gaan. ‘s Ochtends vind ik boeken, computers, etenswaren, enz. die op de bank en de salontafel liggen, om nog maar te zwijgen van het hondenspeelgoed en de botten van onze boxer, Milo. We hebben niet veel opbergruimte in onze woonkamer, dus ik maak graag gebruik van wat we wel hebben. De familiekamer is de plek waar ik aan het eind van een lange dag wil komen om te ontspannen en mijn hersenen even uit te schakelen, dus het is belangrijk voor mij dat het schoon en comfortabel is. Terwijl ik dit bericht voorbereidde, vond ik een aantal geweldige ideeën om de doelen te bereiken die ik in mijn huis heb of van plan ben te implementeren.

Familiekamer Organisatie 3b

Haal dvd’s en videogames uit de dozen waarin ze zijn binnengekomen en stop ze in een Cd/dvd-portemonnee.

De afgelopen jaren hebben we onze dvd’s en videogames in deze manden op de bodem van ons entertainmentcentrum bewaard. Ik hield eerst van ze omdat ze al onze films uit het zicht hielden. Maar hoe meer films en games we kochten, hoe geïrriteerder ik werd door dit opslagsysteem. Alles werd gewoon lukraak in de manden gegooid waardoor het moeilijk was om ooit iets te vinden.

Familiekamer-Organisatie-1

Voer de cd/dvd-portemonnee in. Ik heb er een paar bij Walmart opgehaald en we konden vijf manden met films en games in twee manden passen.

Familiekamer-Organisatie-5

Nu is het veel gemakkelijker om de juiste film te vinden en hebben we meer ruimte om andere dingen op te slaan. Als je besluit hetzelfde opslagsysteem te implementeren, raad ik aan om je games en films te sorteren. Gooi degenen die bekrast zijn weg en doneer degenen waar je niet meer naar kijkt of mee speelt.

Familiekamer-Organisatie-6

Bewaar batterijen in een tacklebox of andere plastic box met deksel.

Onze XBOX-controller en afstandsbedieningen lijken altijd hun batterijen te moeten vervangen. Mijn man heeft batterijen altijd gewoon in hun originele doos in zijn spelmand bewaard. Maar ze eindigen altijd op de bodem van de mand. Een tacklebox zou geweldig zijn om verschillende soorten batterijen van elkaar te scheiden, maar a kleine plastic doos met een deksel werkt ook goed.

Familiekamer-Organisatie-8

Voeg een dienblad toe aan je salontafel.

Decoratieve dienbladen zijn geweldig voor het bijeendrijven van kansen en doelen die altijd opgestapeld op uw salontafel terechtkomen. Ik vond deze turquoise bij West Elm. Het is meestal gevuld met een paar tijdschriften en boeken en onze verschillende afstandsbedieningen en videogamecontrollers.

Familiekamer-Organisatie-9

Gebruik een bakplaat of bakplaat om verborgen opbergers onder de bank te creëren.

Ik vond deze tip op Wayfair.com en vond het zo slim! Leg benodigdheden voor kleine projecten waaraan u werkt op een dienblad of bakplaat en schuif hem eenvoudig onder de bank. Zo blijft alles op één plek bij elkaar, is het gemakkelijk toegankelijk, maar maakt het je salontafel niet rommelig.

Organisatie van de familiekamer

Maak wat decoratieve opbergdozen.

Het gebruik van dit soort dozen hoeft u niet te beperken tot op kantoor! Ze zouden perfect zijn voor het bewaren van afstandsbedieningen, speelgoed, kunstbenodigdheden enz. die u uit de weg wilt hebben. Deze door Kate Spade geïnspireerde zijn van Christine bij First Home Love Life.

Familiekamer-Organisatie-11

Gooi oude tijdschriften weg of doneer.

Als je een beetje geobsedeerd bent door tijdschriften, zoals ik, heb je waarschijnlijk een grote oude mand of stapel in je woonkamer. Dit is een goed moment om degenen weg te doen waar je nooit meer naar zult kijken. Let op degene die u zelden leest en zeg die abonnementen op.

Familiekamer-Organisatie-12

Maak de honden- of kattenspeelgoedmand schoon.

Mijn man heeft een obsessie met het kopen van nieuw speelgoed voor onze bokser, Milo, elke keer als hij Petco binnenstapt. Een paar weken geleden realiseerde ik me hoe uit de hand gelopen de speelgoedsituatie. Dus gingen we door onze mand met hondenspeelgoed en verwijderden degenen die uit elkaar vielen of een verstikkingsgevaar waren geworden.

Familiekamer-Organisatie-13

Voeg een prullenbak toe aan de familiekamer.

ik zie zelden prullenbakken in familiekamers en we hebben er ook nog nooit een gehad. Dat betekent meestal dat al het afval dat we in die kamer hebben daar voor een lange tijd wordt achtergelaten. Omdat het natuurlijk te veel moeite is om helemaal naar de keuken te lopen om het weg te gooien 😉 Ik vond deze kleine bij Target met een verwijderbare plastic voering die het gemakkelijk maakt om het afval in onze grotere keuken te dumpen prullenbak als het vol raakt.

Familiekamer-Organisatie-14

Stel een cubby-systeem in voor uw kinderen.

Als je familiekamer dicht bij de voordeur is of als je kinderen de neiging hebben om daar samen te komen voor huiswerk, wil je misschien een systeem opzetten zoals Jen van Ik Hart Organiseren. Ik vond dit een fantastisch idee om rugzakken en schoolspullen op te bergen waar je ze nodig hebt.

Familiekamer-Organisatie-15

Werk met rommel in plaats van ertegen te vechten.

Denk na over wat er werkelijk gebeurt in uw familiekamer. Breng je constant benodigdheden voor bepaalde projecten of speelgoed naar die kamer en moet je ze dan opbergen als je klaar bent? Waarom bewaar je die dingen niet in de familiekamer? Probeer een poef die opent voor opslag of schattige manden (de bovenstaande tabel is eigenlijk een DIY van Lisa bij Heroverde Charm). Je hebt veel meer kans om georganiseerd te blijven als het gemakkelijk is om dingen op te bergen. Als je geen ruimte hebt voor meer opslagruimte in je familiekamer, probeer dan een rollende kar dat kan ergens anders worden opgeslagen en vervolgens naar de familiekamer worden gebracht wanneer u het nodig heeft. Ik heb eigenlijk de blauwe Ikea die hierboven is afgebeeld in mijn keuken en ik ben er dol op!

Organisatie van de familiekamer

Foto door www.IHeartOrganizing.com

Verlaat de kamer nooit met lege handen.

Ik baal hier verschrikkelijk van! Ik word altijd zo overweldigd door het opruimen als ik een kamer veel te lang heb verlaten om vies te worden. Als ik elke keer dat ik de kamer verliet gewoon een paar dingen zou opbergen, zou het veel gemakkelijker zijn om schoon te houden.

Familiekamer-Organisatie-17

Maak schoon achter het entertainmentcentrum en organiseer koorden met ritssluitingen.

We moeten ons entertainmentcentrum af en toe van de muur trekken als een van onze elektronische apparaten niet correct werkt en de stekker uit het stopcontact moet. Ik ben altijd geschokt over hoe vies en rommelig het daar is, maar ik heb nooit de tijd genomen om er echt iets aan te doen. Ik heb eigenlijk nog steeds geen tijd gehad, maar ik ben wel begonnen met deze op te halen herbruikbare flexibele stropdassen bij Doel. Ze zullen geweldig werken voor het organiseren van snoeren.

Organisatie van de familiekamer

Maak de banken schoon.

We hebben microvezelbanken en een zeer slobberige Boxer. Dus mijn grootste schoonmaakdilemma is het verwijderen van de kwijl. Mijn favoriete truc is om een ​​beetje te sprayen Schoonmaakalcohol op de gedroogde kwijl en wrijf het dan af met een vochtige spons. Werkt perfect! We hebben ook de neiging om de meeste van onze maaltijden op onze banken en kruimels te eten en dingen vallen onvermijdelijk tussen de kussens. De herfst is een geweldige tijd om eindelijk de kussens eraf te halen en de kruimels op te zuigen!

plafondventilator

Reinig de plafondventilator.

Dit kan een vreselijke klus zijn, maar gelukkig heeft Jillee een geweldige post op hoe u uw plafondventilator in enkele seconden schoonmaakt!

Organisatie van de familiekamer

Controleer de batterijen van uw rookmelder.

Als je een … hebt rook alarm in uw familiekamer even de tijd nemen om de batterijen te controleren en indien nodig te vervangen.

Organisatie van de familiekamer

Vervang doorgebrande gloeilampen.

Ik zeg dit vooral voor degenen die bovenverlichting hebben die lastig te vervangen is. Ik ben altijd snel om de lamp op een tafellamp te vervangen, maar het uittrekken van een ladder om bovenlichten te vervangen kan lastig zijn. Neem de tijd om het nu te doen als u doorgebrande lampen heeft. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt!

Familiekamer-Organisatie-16

Foto door www.Shanty-2-Chic.com

Pak een nieuwe gezellige plaid deken.

Er is niet veel waar ik meer van hou dan op de bank kruipen met een super zachte deken en een goed boek in de herfst en winter. Mijn absoluut favoriete deken kwam van Costco, maar ik zie de hele tijd de hele zachte bij TJ Maxx en Homegoods voor geweldige prijzen. Houd dekens georganiseerd in een schattige mand of opgehangen aan een decoratieve ladder.

Familiekamer-Organisatie-18

Pak een geurkaars voor de herfst.

Deze klinkt misschien gek, maar ik ben dol op kaarsen in de herfst en winter! Het maakt het huis zoveel gezelliger. Ik hou vooral van geweldig herfst geurkaarsen zoals appelcider of pompoentaart om het huis beter te laten ruiken als we binnen zitten tijdens een storm.

Familiekamer-Organisatie-19

Verfraai je mantel met een paar goedkope versieringen.

Je kunt lieve herfstversieringen vinden op plaatsen als Dollar Tree, Homegoods, TJ Maxx, Hobby Lobby, Joanne’s etc. Houd coupons en uitverkoop bij ambachtelijke winkels in de gaten! Ik ben dol op de leuke mantels die hierboven zijn afgebeeld van Jennifer bij Dear Lillie, Christina bij De zuinige huisvrouw, en Landelijk wonen.

Familiekamer-Organisatie-20

Boekenkasten ordenen en bijwerken.

Begin met het wegwerken van dingen die echt niet in je boekenkast hoeven te staan. We hebben onlangs onze boekenkasten verkleind. Vroeger hadden we een paar goedkope zwarte boekenkasten die eigenlijk best veel konden bevatten. Dat betekende ook dat elk boek dat het huis binnenkwam, op die boekenkasten werd gezet. Ik wilde iets meer volwassen, dus ik kreeg dit schattige gele rek van Target. Het kon bijna niet zoveel boeken bevatten als ons oude systeem, dus moesten we er nogal wat wegdoen. Maar Raad eens? De helft van de boeken die we hadden waren boeken die we niet meer zouden lezen of oude schoolboeken die we nooit hadden weggegooid. Dus nam ik een grote doos boeken mee naar onze plaatselijke kringloopwinkel zodat iemand anders het kon lezen. Het is verbazingwekkend hoe minder ruimte je kan helpen om meer georganiseerd te blijven. Ik moet onze nieuwe planken nog stylen en ik vond deze geweldig 3 tips van Kathy at Up-to-date interieur.

Familiekamer-Organisatie-21

Update en verander kameraccessoires.

Ik heb de neiging om grote ADD te hebben als het gaat om decoreren. Ik word gewoon zo snel ziek van dingen! Helaas kan constant opknappen erg prijzig zijn. Dus ik heb geleerd om de accessoires in een kamer bij te werken als ik me verveel. Kussenslopen, gordijnen, foto’s, lijsten en snuisterijen zijn veel goedkoper dan meubels. Hier is een geweldige tutorial voor gemakkelijke en goedkope kussenslopen van Courtenay at The Creek Line House. Of wat dacht je van het bijwerken van kunst aan de muur? Koop wat lijsten bij een kringloopwinkel en spuit ze in de kleur van je kamer. Print foto’s van uw gezin of download een gratis printable. Typ “printables” in Pinterest en je zult een heleboel gratis vinden! Of ga naar Etsy waar je veel instant downloads kunt vinden voor minder dan $ 10. Ik hou hier ook van DIY klembordkunst van Courtney at Ambachten van Courtney. Wat een geweldige manier om kinderkunst weer te geven! Mijn favoriete gratis manier om op te knappen is om dingen van kamer naar kamer te verplaatsen. Shop gewoon je huis! Het is een geweldige manier om een ​​kamer op te frissen zonder een cent uit te geven.

Hoe blijf JIJ georganiseerd in de familiekamer?

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Sebastienrosseler
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart